Múltidéző

2023.01.31. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Héjj Vivien

Érkezik a Déryné Színház

Vélhetően a napjainkban is népszerű Déryné Program előfutáraként indult 1963-ban egy új előadás-sorozat megyénkben: az úgynevezett „telt-ház”-mozgalom során a Déryné Színház szerződést kötött a művelődési otthonokkal, s így a bevétel jelentős része a településeken maradt.

Három hónap alatt megyénk 30 községének színpadán tartott előadást a társulat. Jártak többek között Pusztavámon, Dunaújvárosban, Ercsiben és Seregélyesen is. Színre vitték a Csárdáskirálynőt, játszottak nagyoperettet, s Örsi Ferenc Láthatatlan szerelem, valamint Molnár Ferenc Olympia című drámája is megelevenedett a színpadokon.

Gazdára talált a Moszkvics

„Randevú a törzsvásárlókkal” címmel rendezett műsoros estet a székesfehérvári Vörösmarty Színházban a Fejér megyei Iparcikk Kereskedelmi Vállalat 1973-ban. A késő esti órákban kisorsolták a több mint 18 ezer törzsvásárló szelvényeire a 69 nyereményt, összesen 150 ezer forint értékben.

A jó hangulatú sorsolás különösen izgalmasnak bizonyult, mivel a főnyeremény, a Moszkvics személygépkocsi csak az utolsó előtti húzáson akadt a sorsolók kezébe. A nyertes nevének hallatára a karzatról érkező boldog sikoly töltötte be a teret: „Megnyertem!” – kiáltotta a szerencsés, aki nem más volt, mint a székesfehérvári kislány, Szőke Erzsébet.

A nyertes elmondta, sem ő, sem vele együtt örvendő vőlegénye nem tudnak még vezetni, ennek ellenére ő már előre érezte, hogy a főnyeremény náluk landol.

Csokonai-díjat kapott a fehérvári táncosok „atyja”

„Az elsők között kapott Csokonai-díjat Botos József, akinek egyéni táncos, koreográfiai teljesítménye, művészetpedagógiai, együttes- és egyesületvezetői munkája országosan is elismert.” – hozta a hírt lapunk 2003. január 31-i számában, hozzátéve, az ország talán egyetlen táncpalotájának fölépítése, a nemzetközi táncfesztivál rendezvénysorozata mind-mind a Botos köré, a táncházi műhely vonzásköréhez tartozó fantasztikus emberek kalákájának mesterműve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!