Anyanyelvi tanárokkal

2022.08.07. 15:00

Angol nyelvű tábor fiataloknak

A Kulcs és Rácalmás Református Missziói Gyülekezet anyanyelvi tanárok közreműködésével angol nyelvű tábort szervezett augusztus első hetére helyi diákok részére.

Török Tímea

A rácalmási református templom már hatodik alkalommal ad otthont az angol tábornak. A részt vevő mintegy húsz gyermek és a felnőtt segítők minden nap reggel 9 órától délután 16 óráig töltik együtt a napot. Kifejezetten a hatodiktól tizenkettedik évfolyamba járó kulcsi és rácalmási diákok jelentkezését várták. Nem volt feltétel a felekezeti hovatartozás. Sőt, a rászorulók támogatást is igényelhettek a részvételi költségből, amelynek fejében anyanyelvi angol tanároktól tanulhatnak a gyerekek, valamint az étkezést és a szombati utazást is biztosítják számukra. 

A napirend szépen vezeti a táborozók mindennapjait. Reggel áhítattal indítják a napot. Majd a további étkezések mellett a táborélet a rendszeres angolórákkal, a Biblia tanulmányozásával és a résztvevők kultúrájának megismerésével telik. Ebben az évben ugyanis a főszervező holland testvérpár, Erik és Willianne mellett kanadai, amerikai és ukrán segítők is részt vettek a táborban a helyi erőt kiegészítve, mintegy fele-fele arányban új és visszatérő táborozókkal. 

Fodor István lelkészt kérdeztük a táborról: 
– Azért angol tábor, mert az oktatóként közreműködő Erikhez és a csapatához, valamint alapítványukhoz már hosszú évek óta tartó barátság, és jó kapcsolat köt. Az angol pedig a szellemiségen túl egy hozzáadott értéket jelent a táborozók számára. Természetesen mind a kettő fontos számunkra. Különböző szintű angoltudással érkeznek hozzánk a gyerekek. Az a célunk, hogy mindenkinek lehetőséget nyújtsunk, hogy gyakorolhassák a nyelvet, és együtt tanulmányozzák a Bibliát. A legemlékezetesebb visszajelzést akkor kaptam, amikor egyszer feltettem azt a kérdést, hogy mikor érezted legközelebb magad Istenhez, és egy kisfiú azt válaszolta: az angol táborban.

Címkék#tábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!