Múltidézés

2022.06.17. 15:00

Fejér évfordulós emlékei június 17-én

Borsányi Bea

Guruló kábeldobok

 „Veszélyes akrobatika hódít a Marx-téri gyermekek között. A tér kivilágítását szolgáló kábeleket már 10 napja lefektette a Vegyesipari Ktsz, de a kábeldobokat a téren hagyta. A négyévesektől felfelé azóta megtanultak már a Marx-téri gyerekek a guruló kerék tetején járni — szerencsére baleset nélkül. Néhányszor ugyan előfordult, hogy az ifjú artisták a földre estek s a vaskerék a nyakuk mellett gurult el, de azóta a gondos szülők felborították a kerekeket. Javasoljuk: a Vegyesipari Ktsz sürgősen szállítsa el a villanyszerelés maradványait a térről: ne gyereket kelljen a kórházba szállítani!” – olvasható az 1962. június 17-i lapban. 

Lekvár nélküli bukta 

„A dunaújvárosi Sütőipari Vállalat termékeként kerül Pusztaszabolcsra a fogyasztók által közkedvelt ízes bukta és túrós táska. Igen finom, magát kínáló fogyasztási cikkről van szó, amit a lakosság nagyon megszeretett, s kisgyermekek tízóraira, vagy éppen felnőttek, szívesen vásárolják. Nem ilyen dicsérő azonban a fogyasztó véleménye, amikor enni kezdi a süteményt. Töltelék ugyanis alig van benne, sőt az utóbbi időben egyre több lekvár nélküli ízes bukta és túró nélküli túrós táska kerül a vásárlók kezébe. Joggal vetődik fel a kérdés Pusztaszabolcson: mit csinál a MEO a dunaújvárosi Sütőipari Vállalatnál?” – tette fel egy panaszos olvasó a kérdését az 1972. június 17-i lapban. 

Fehérvári hármasikrek 

Annak idején nagyot szólt a hír, amelyről a Hírlap 1982. június 17-én számolt be: Kalapács Józsefné, 31 éves sárszentágotai asszony a megyei kórház szülészetén hármasikreknek adott életet. A babák közül Melinda 1710, József 2250, Hajnalka pedig 1860 gramm súllyal látta meg a napvilágot. A cikkből az is kiderült, hogy a család hirtelen nagyot nőtt, hiszen Kalapácséknak akkor volt már egy 6, illetve egy 9 éves gyermekük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!