Hulladékkezelés

2022.05.17. 11:00

Változik a társasházi lomtalanítás rendje

FMH

A Depónia Nonprofit Kft. reagálva a lakossági igényekre 2022-től megváltoztatta a társasházi lomtalanítás rendjét. Az új lomtalanítási módszer lényege, hogy adott társasház lakói legfeljebb pár száz méteres közelében, a meghatározott időpontban megjelenő hulladékgyűjtő autónál adhatják majd le a lomot. Ezzel szeretnék visszaszorítani az illegális hulladékgyűjtők tevékenységét, kiszűrni azokat, akik jogtalanul teszik le a lomot (lakcímkártya bemutatása szükséges), továbbá elkerülni a lomtalanításkor kialakuló rendezetlenséget. A lakosság leadhat olyan lom jellegű hulladékot, amely a rendszeresített hulladékgyűjtő edény méreteit meghaladja, pl. bútorok, játékok. Nem veszik át az elbontott gépjármű alkatrészeket, veszélyes hulladákot, zöldhulladékot, üveghulladékot, elektronikai hulladékot, építési hulladékot, papír- és műanyag hulladékot, továbbá túlsúlyos hulladékot sem. Csak a jelzett időpontban átadott lom kerül elszállításra, és az esetlegesen közterületen hagyott lom elszállításáért már a lakóközösségnek kell fizetnie. A családi házas övezetekben továbbra is a hulladékszállítási díjat megfizető és tartozással nem rendelkező ingatlanhasználó a Depóniával előre egyeztetett napon évi 1 alkalommal történik lomtalanítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában