Közlekedési információ

2022.05.11. 07:00

Útlezárások a Tour de Hongrie ideje alatt

FMH

Május 11-én, szerdán Csákvárról rajtol a 43. Magyar Körverseny, a Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye. A mezőny Pest megye felé veszi az irányt, Felcsút, Bicske és Etyek érintésével, megkerülve a Biai-tavat három kört tesz meg, mielőtt visszatér Csákvárra. Innen tovább haladva a 198 kilométeres, dombos etap Székesfehérvár belvárosában, a Dózsa György úton ér véget. 

Nagy öröm a kerékpársport kedvelőinek, hogy ismét szakaszbefutó helyszíne lesz a megyeszékhely, az érdeklődők a helyszínen szurkolhatnak az ismert külföldi, illetve magyar sportolóknak. Kivetítővel és számos, a versenyt kísérő aktivitással is készülnek a szervezők a Zichy ligetben, hogy a mezőnyre várakozás percei is izgalmasan teljenek.

A versenyútvonalon már kedden estétől várakozási tilalom van érvényben, szerdán 17.15 órakor pedig teljesen lezárják az érintett szakaszokat – a mezőny megérkezéséig azonban több helyszínen keresztirányú átengedést biztosítanak. A forgalomkorlátozásokat várhatóan 18 órakor feloldják, egyedül a cél- és kiszolgáló terület környéke – a célkapu, a kordonok és a technikai eszközök elszállítása miatt – marad az esti órákig lezárva. 

Versenyútvonal: Mészáros L. u. – Havranek J. u. – Szent Vendel köz – Móri út – Dózsa Gy. út (célterület). Plusz kifutással a Várkörútra a Kígyó utcáig. Plusz kifutással a Móri útról az Ányos P. utcára. Várakozási tilalom a fenti versenyútvonalon (plusz Ányos Pál u. és Várkörút): május 10. (kedd) 18 órától május 11. (szerda) 19 óráig. Keresztező irányú átengedés a fenti versenyútvonalon: május 11. (szerda) kb. 15.45 és 17.15 óra között. Teljes zárás (keresztirányú mozgás sem lehetséges): május 11. (szerda) kb. 17.15 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!