Rendőrségi

2013.08.12. 08:51

Vonat és autó ütközött Gárdonyban (frissítve)

Vonat és autó ütközött Gárdonyban hétfőn délelőtt, a Sólyom utcai átkelőnél. A balesetben nem sérült meg senki, de jelentős késések voltak a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon.

MTI

Késéssel értek célba hétfőn délelőtt a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon utazók, mert Gárdony és Kápolnásnyék között egy személygépkocsi vezetője a jól működő jelzőberendezés tiltó jelzését figyelmen kívül hagyva a sínekre hajtott és a Szombathelyre tartó vonattal ütközött - tájékoztatta utasait a MÁV.

Az FMh tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy egy Opel Kadett volt összetörve a sínek mellett. Az autóval egy idős házaspár hajtott be az átjáróba a Sólyom utcánál. A mögöttük közlekedők szerint sem a sorompó, sem a fénysorompó nem működött. A házaspár a saját lábán szállt ki az autóból, de megfigyelésre kórházba szállították őket. A szemtanúk azt is elmondták, hogy a vonatvezető lélekjelenlétén múlt a tragédia elkerülése.

A vonatvezető állítólag az utolsó pillanatokban gázt adott, hogy a vonat ne az utasteret érje, hanem az autó elejét. S valóban a kocsi eleje tört össze, a jármű pedig a sínek mellé perdült.

Azt, hogy a jelzőrendszer működött-e, majd a szakértői vizsgálat dönti el.

A helyszínelés miatt délelőtt tizenegy óráig csak egy vágányon haladt a forgalom, ami 20 perces késéseket okozott. A késés még a Balaton melletti járatokra is átterjedt.

Emlékezetes, hogy pénteken kísértetiesen hasonló baleset történt Sárbogárdon, akkor arról szóltak a hírek, hogy a jelzőlámpa pirosat mutatott.

Hétfőn az ország más pontján is történt vonat és autó ütközés, ott halott is volt. Mindez arra figyelmeztet, hogy az átjárókban a melegben még fokozottabb figyelemre van szükség a járművezetőktől.


11.00

Juhász Károly, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a Budapest felől érkező vonat leszakította az autó elejét. A gépkocsiban ketten utaztak, egyikük sem sérült meg.

A Mávinform tájékoztatása szerint a személygépkocsi vezetője a jól működő jelzőberendezés tiltó jelzését figyelmen kívül hagyva hajtott a sínekre.

A helyszínelés miatt – várhatóan 11 óra 30 percig – az érintett szakaszon csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!