Rendőrségi

2012.03.03. 13:03

Veszett kutya harapott meg nyolc embert

Ungvár – Nyolc embert harapott meg néhány óra leforgása alatt egy veszett kutya csütörtökön Beregszászon, ahol a hatóságok óvintézkedéseket léptettek életbe.

MTI

A nagytestű kóbor kutya járókelőket támadott meg az utcán, még az ártalmatlanítására kihívott rendőrt is megharapta. A rendkívül agresszíven viselkedő állatot végül a város piacán sikerült leteríteni az árusoknak – adták hírül kárpátaljai hírportálok.
   
Az állatorvosi hatóság vizsgálata kiderítette, hogy a kutya veszett volt. Gajdos István, Beregszász polgármestere ezért állategészségügyi karantént rendelt el a városban. Keresik azokat a személyeket, akik érintkezhettek a veszett állattal.
   
Ivan Males, a beregszászi járási kórház főorvosa a sajtónak cáfolta azokat a médiahíreket, amelyek szerint a helyi egészségügyi intézményekben nincs veszettség elleni vakcina, s azt Magyarországról kellene beszerezni. Arról biztosított mindenkit, hogy elegendő mennyiségű oltóanyag áll rendelkezésre. Elmondása szerint a kutyatámadás minden sérültjét ellátták és beoltották veszettség ellen, és egy személyt továbbra is megfigyelés alatt tartanak a kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!