Rendőrségi

2006.08.14. 02:29

Tizen haltak meg

FMH-információ (kk) - A hétvégén tíz ember halt meg balesetben. Pénteken az M7-esről szaladt le egy kocsi, egy ember életét vesztette.

Mórocz Zsolt

Úgy tűnik hiába a szigorított közlekedés-biztonsági ellenőrzés, a hétvégeken még mindig sok a baleset az ország útjain. Az ORFK összegzése szerint szombat délig nyolc ember vesztette életét a magyar közutakon. Három úgynevezett egyjárművezetős baleset volt, ezekben más jármű, vagy ember nem játszott szerepet. Négy esetben gyalogost ütöttek el. A szakemberek megállapították, hogy a balesetek minden esetben az emberi figyelmetlenségre vezethetők vissza, ezeket rendőri eszközökkel nem lehet megelőzni. A halálos balesetek nem a fokozottan ellenőrzött szakaszokon következtek be. Egyelőre csak budapesti és Pest megyei a mérleg, ott 400 vezetővel szemben szabtak ki helyszínbírságot, több mint 100 esetben tettek feljelentést a gépjárművezetők ellen. Az idegenforgalmi szezonban mindig jelentősen megnövekszik a közutak forgalma, különösen az üdülőterületek, kiemelt üdülőrészek környékén. A rendőri ellenőrzés azonban nem lehet az egyedüli megoldás a rendszeresen vétők ellen. A szemléletformálásra is szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!