Rendőrségi

2012.08.21. 08:55

Szintetikus kábítószert, LSD-t és hasist találtak Letenyén fiataloknál

Magyarországi fesztiválokról a horvát tengerpartra igyekvő fiatalok újabb csoportjánál találtak kábítószereket a hétvégén a pénzügyőrök a letenyei határátkelőn - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága kedden az MTI-t.

MTI

Cséve Szabolcs sajtóreferens közölte: a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai a letenyei határátkelőhelyen az elmúlt napokban olyan fiatalokat ellenőriztek, akik magyarországi fesztiválokról Horvátországba tartottak. A vámvizsgálatok során japán és izraeli állampolgároknál két esetben találtak öt darab LSD-bélyeget, tíz gramm hasist és három gramm MDMA szintetikus kábítószert.

A sajtóreferens hozzátette, hogy az utóbbi tíz napban autóstoposként vagy járművekkel utazó - köztük egy teljes busznyi utasnál -, többségében holland, svájci, francia és magyar fiataloknál nyolc esetben találtak a pénzügyőrök kábítószereket Letenyén.

Az összesen 2,5 kilogramm mennyiségű szer között volt kokain, heroin, LSD, MDMA, pszichedelikus gomba, marihuána, hasisolaj és hasisgyanta, de hasissal készült süteményekre is bukkantak az ellenőrzések során. Az utasok a kábítószereket a személyes poggyászokban, ruházatban, illetve a gépjárművekben rejtették el.

Egy francia rendszámú lakóautó átvizsgálása során a pénzügyőrök a jármű konyhaszekrényének fiókjaiban hat darab lőszerre bukkantak, majd egy párnahuzatból lefűrészelt csövű sörétes fegyver került elő, de fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett a jármű tulajdonosa.

A Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság kábítószerrel való visszaélés, illetve lőszerrel vagy lőfegyverrel való visszaélés miatt tett feljelentéseket a nagykanizsai rendőrkapitányságon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!