Rendőrségi

2009.06.10. 02:28

Sört kértek, pénzt vittek

Székesfehérvár - Fél éven belül másodszor követtek el trükkös lopást az egyik éjjel-nappali boltban tegnap.

Németh Tamás

- Az a legbosszantóbb az egészben, hogy ugyanaz a négy ember követte el a lopást, akik fél évvel ezelőtt is - ezt Vid Péter, a Prohászka úti nonstop élelmiszerbolt vezetője mondja. - Tavaly december másodikán loptak tőlünk először, akkor 240 ezer forintot vittek el. Ezúttal 180 ezer forintunk bánta a tolvajok látogatását. Pedig még biztonsági kamerás felvétel is készült róluk.

Akkor, decemberben a rendőrség nem ismerte fel az elkövetőket, így nem is tudták elkapni őket. Az üzletvezető reméli, ezúttal nagyobb szerencsével járnak. A kamerák felvételeit pedig személyesen hozta be szerkesztőségünkbe, remélve, hogy valaki felismerni véli a tolvajokat, akiket így a rendőrség talán könnyebben kézre kerít. A lopás idején az üzletben tartózkodó eladó név nélkül mesélte el, mi történt.

Az eladó nem kívánta nevét adni a történethez, de részletesen elmesélte, mi történt. Mint mondta, leginkább mások okulására mondja el, hogy az elkövetők többször ne verhessenek át senkit.

Az eset kedd reggel fél hét körül történt. A fényképen is látható nő betért az üzletbe, és az eladó segítségét kérte. Sört szeretett volna venni, mint mondta, munkásoknak négyezer forint értékben. Odahívta hát az eladót a hűtőhöz, és elkezdték válogatni a különböző márkájú és fajtájú italokat. Az eladó, kicsit szégyenkezve vallja be, hogy ekkor követte el a nagy hibát, perceken át hátat fordított a kasszának.

Jó ideig válogatták az italokat, de a vevőnek sehogy sem feleltek meg a különböző kombinációk. Az eladónak nem is ez lett először gyanús, hanem a többi vevő furcsa viselkedése. Egy férfi ugyanis folyamatosan körülöttük ólálkodott, figyelte a sör válogatását. A vásárló asszony aztán egyszercsak úgy döntött, kimegy, és felhívja a munkásokat, akiknek az italt viszi. A többi vevő pedig szinte vele egy időben távozott. Az eladó ekkor kapott észbe, de már késő volt. A kasszából minden pénz eltűnt. Mint mondja, megijedt egy pillanatra, de nem bátortalanodott el. A tolvajok után rohant, kereste merre mentek, de már bottal üthette a nyomukat. Beszólt a szomszédos üzletekbe, láttak-e valamit, segítsenek keresni, miközben tárcsázta a rendőrség számát, bejelentést tenni.

Vid Péter, az üzlet vezetője hozzátette: a tolvajok ismerték a terepet, hiszen decemberben már jártak itt, de valószínűleg most is biztosra mentek, mindössze néhány percre volt szükségük a szervezett akcióhoz.

A rendőrség lopás gyanújával indított eljárást az ügyben, és kérik, hogy aki felismerni véli a képeken látható három férfit és egy nőt, hívja a 107-es vagy 112-es segélyhívót, vagy a (06-22) 541-600-as városi telefonszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!