Rendőrségi

2010.11.22. 16:17

Sokkolóval fenyegette, s derékszíjat csavart áldozata nyaka köré a zaklató férfi

Elfogtak és őrizetbe vettek a székesfehérvári rendőrök a hétvégén egy 23 éves férfit, akit több rendbeli zaklatás, személyi szabadság többszöri megsértése és súlyos testi sértés kísérlete miatt köröztek; a férfit több hatóság is kereste a nyár óta.

feol.hu

Június közepén három általa jól ismert férfit fenyegetett meg azzal, hogy megöli őket, vagy valamelyik családtagjukat, és hogy nyomatékosítsa fenyegetéseit, még lőfegyverét és lőszereit is megmutatta nekik.
Július végén a férfi volt barátnőjét és annak nővérét támadta meg seregélyesi házukban. Míg exbarátnője nem ért haza, annak nővérét fenyegette egy elektromos sokkolóval, illetve egy derékszíjat a nyaka köré csavarva, azt mondta neki, hogy megöli. A fiatal nőt ezt követően bezárta a fürdőszobába, majd a hazaérkező volt barátnőt kezdte bántalmazni. Őt egy késsel fenyegette meg azzal, hogy megöli, ha nem vonja vissza ellene korábban tett feljelentését, ami miatt Budapesten indult vele szemben büntetőeljárás, mert a gyanú szerint a volt barátnőt és annak férfi lakótársát azok budapesti lakásában napokig bezárva tartotta, miközben egy elektromos sokkolóval fenyegette őket, és ismeretlen eredetű gyógyszereket adott be nekik. Szerencsére azonban akkor sem és a július végi esetkor sem történt komolyabb bántalmazás. Miközben ugyanis a volt barátnőt fenyegette a férfi, a nő édesapja hazaérkezett, mire a férfi az emeleten lévő erkélyről leugorva, elmenekült.

Augusztusban is feljelentés érkezett a férfi ellen. Ekkor volt barátnője barátját dobta meg Fehérváron az utcán egy kővel, és fenyegette meg azzal, hogy őt is és családját is megöli. A férfi a bűncselekmény során könnyen sérült.

A férfivel szemben körözést adtak ki a fehérvári nyomozók. November 20-án érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a férfit Székesfehérváron látták. Kora este fogták el a járőrök és a körzeti megbízottak közösen a Széchenyi úton. Az elfogásakor ruházatából kábítószergyanús anyag került elő, így a fenti bűncselekményeken túl kábítószerrel való visszaéléssel is meggyanúsították.

A 23 éves férfit - aki korábban volt már büntetve rablás, lopás, valamint garázdaság miatt és a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon kívül több hatóság is körözte, mert jelenleg is folyamatban van vele szemben büntetőeljárás a fentiekben taglalt ügyben a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályán személyi szabadság megsértése miatt, valamint a Bonyhádi Rendőrkapitányságon zaklatás miatt, míg a Székesfehérvári Városi Bíróságon zaklatás és könnyű testi sértés miatt - őrizetbe vették a rendőrök, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!