Rendőrségi

2011.07.12. 10:43

Segítség! Szeles idő a Balatonnál

Az erős szélben gumicsónak sodródott el, és vízen rekedt hajósok, szörfösök, vízibiciklisek kértek segítséget a vízi rendőröktől hétfőn a Balatonnál.

MTI

Az első- és másodfokú viharjelzések idején, az időnként erős széllökések miatt nőtt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére befutó segítségkérések száma - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden

A hétfői széllökések idején három szörfös is bajba került, egyikük szörfjének eltörött az árboca. Mivel nem tudtak felkapaszkodni a deszkájukra, a vízi járőrök segítették partra őket.

Két nő Balatonkenese közelében vízibiciklivel, három ember pedig Csopak térségében gumicsónakkal sodródott el úgy, hogy a saját erejükből nem tudtak visszatérni a partra, ezért rajtuk is a vízi rendőrök segítettek.

Balatonfürednél kifogyott egy háromfős csapatot szállító vitorlás kishajó üzemanyaga és a vitorla is használhatatlanná vált, ezért egy közeli kikötőbe vontatták a vízi járművet. A mentések során mindenki épségben a partra került.

 A siófoki obszervatórium tájékoztatása szerint a legközelebb csütörtökön kora délutántól lehet számítani viharos erejű széllökésekre a Balatonnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!