Rendőrségi

2011.07.23. 07:58

Negyven kiló kábítószergyanús anyagot foglalt le a NAV

Negyvenegy kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

MTI

A törökbálinti Depo logisztikai központ területén szolgálatot teljesítő pénzügyőrök csütörtökön egy Kínából Németországon keresztül Magyarországra küldött postai küldeményt vizsgáltak meg. A csomag az okmányok szerint 1-fenil-X-metilamino-1-pentanon nevű kémiai anyagot tartalmazott, ám a NAV munkatársai által elvégzett kábítószertesztes vizsgálat demerol-gyanús anyagot mutatott ki. A 18 kilogrammnyi anyag papírhordóban érkezett.
   
Egy másik csomagot - amelynek a feladója és a címzettje is megegyezett az előző küldeményével - szintén átvizsgáltak a vámosok, és kiderült, hogy 23 kilogrammnyi metamfetamin-gyanús anyagot tartalmaz.
   
A pénzügyőrök mindkét küldeményt lefoglalták, és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek. (A demerol és a  metamfetamin is szintetikus kábítószer.)
   
Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő az MTI-nek elmondta: a lefoglalt anyag feketepiaci értéke több tízmillió forint lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!