Rendőrségi

2009.01.06. 03:29

Kétmillió forintot ér egy jó füles

<b>Dunaújváros</b> - Egy helyi vállalkozó fizet annak, aki segít a házába betört tettesek kézrekerítésében. Közben a városban többen altatógázt is használó betörőkről beszélnek.

Szigeti Sándor

Még alig kezdődött meg az új év, és máris van miről beszélni! Többen úgy tudják, altatógázt is bevető betörők járják Dunaújvárost és a vidéket. A jól értesültek szerint a kábítógáz bevetése nem kitaláció: másképp ugyan miképpen történhetne meg, hogy olyan házakat is kirámoltak, ahol a család otthon volt a bűncselekmény elkövetése idején, és több nagytestű kutyát is tartanak. Miért nem vették észre az ágyukban alvó háziak, hogy valaki jár a lakásukban, és miért nem jeleztek a kutyák? - kérdezik.

Szilveszter éjjel betörtek az egyik helyi vállalkozó házába. A vállalkozó nyomravezetői díjat ajánlott fel.

- Valóban kétmilliót ajánlottam annak, aki segít kézrekeríteni a betörőket. Az eset szilveszter éjjel történt. Úgy volt, hogy a fiam otthon lesz, figyel a házra, de végül ő is elment a barátnőjéhez. Sajnos a riasztórendszert elfelejtette bekapcsolni - mondta el kérdésünkre Széchenyi István. A városban több pékséget működtető üzletember szórólapokat is készített, amelyeket elsősorban olyan vendéglátóhelyeken tett ki, ahol játékgépek is vannak, hiszen itt gyakran nagy pénzek forognak.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: nincs akadálya annak, hogy magánszemély ajánljon fel nyomravezetői díjat, ám szerencsés, ha erről egyeztet a rendőrséggel. Az állítólagos altatógázas betörésekkel kapcsolatban megjegyezte: nincs szükség szerekre, a hajnali órákban az emberek többsége mélyen alszik, az idegen zajokra is csak ritkán ébred fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!