Rendőrségi

2006.08.02. 02:29

Két motorbalesetben három súlyos sérült

Dég, Agárd (bm) - A nyári melegben az utakon közlekedő motorosok fokozott veszélynek vannak kitéve hétfő és kedd reggel között két motorbalesetben hárman sérültek súlyosan.

nincs nev

Az ETZ MZ 250-es típusú motorkerékpárral két ember haladt Dégen hétfőn reggel, amikor kevéssel 7 óra után baleset érte őket. Haladása során a sofőr, figyelmetlensége miatt, későn vette észre, hogy előtte forgalmi okból lassít egy Opel, s hátulról nekiütközött, majd a szemközti sávba átcsapódva egy tehergépkocsinak is nekiütközött - idézte fel az eset részleteit Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A balesetben a motorkerékpár vezetője és utasa súlyos sérülést szenvedett.

Tegnap, kevéssel 8 óra előtt, az ismert agárdi étterem melletti helyszín közelében legkevesebb négy rendőrautó parkolt. Az étterem melletti utca közepén autóbusz állt, tőle néhány méterre motorkerékpár roncsai hevertek, egyes darabok a 7-es út Pest felé vezető sávjára szóródtak.

A helyszínen szerzett, elsődleges adataink szerint kevéssel reggel 6 óra előtt a 7-es főútról érkezve egy autóbusz kívánt balra kanyarodni az étterem melletti utcába, ám a járművet egy motoros balról előzte. A motoros az előzést befejezni nem tudta, járművével együtt a busz alá szorult.

Szerkesztőségünk információja szerint a balesetet szenvedett autóbusz a büntetés-végrehajtás egyik járműve; a motoros pedig egy rendőr, aki szolgálaton kívül, saját motorkerékpárjával haladt.

A baleset után röviddel a helyszínre érkező fehérvári tűzoltók egy, hidraulikus emelésre is használható feszítővágó segítségével megemelték az autóbuszt, s a sérült motorost - a mentők segítségével - motorjával együtt kihúzták alóla. A mentők a motorost súlyos sérüléssel a megyei kórházba vitték. Az eset vizsgálatát szakértők bevonásával a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!