Rendőrségi

2012.07.19. 11:29

Júliusi gyorshajtók: több százezres bírság két sofőrnek

Fejér megye - Két gyorshajtó is igen temetes bírságot kapott nemrég az M8-as illetve az M6-os autópályán.

feol.hu

A nyár beköszöntével a gépkocsivezetők egy része hajlamossá válik az őrült száguldozásra. Két ilyen renitens közlekedővel szemben is intézkedtek az Iváncsai Autópálya Alosztály munkatársai júliusban – számolt be az esetekről Németh Miklós alosztályvezető az FM RFK M6 Autópálya Iváncsai Alosztálytól.

 Egyikük egy BMW tulajdonosa volt, aki az M8-as autópályán a 100 km/h-s korlátozás hatálya alatt 193 km/h-val közlekedett - vesztére. Az autópálya rendőrök nem sokkal szabályszegésének elkövetése után megállították és közölték vele, hogy cselekményét egy 200.000 forintos közigazgatási bírságcsekkel "jutalmazzák". A fiatalember - a rendőrök elmondása alapján - rezignáltan vette tudomásul a majd negyedmilliós bírság tényét, illetve azt a nyolc ún. előéleti pontot, melyet neve mellé a nyilvántartásba rögzítettek. A hónap - eddigi - sebesség rekordere mégsem ő lett, hanem annak a Mercedes gépkocsinak a vezetője, aki az M6-os autópályán a megengedett 130 km/h helyett 212 km/h-val közlekedett. Ő  90.000 forintos büntetésre számíthat.

Fontos megjegyezni, hogy az ilyen extrém gyorshajtások során bekövetkezett baleseteknek a legtöbb esetben tragikus következményei vannak. A gépkocsivezetőkben tudatosulnia kellene, hogy száguldásukkal nem csak a saját, de a többi közlekedő életét is veszélyeztetik! A rendőrség munkatársai bíznak benne, hogy a nyár során nem találkoznak gyakran ilyen kirívó gyorshajtókkal – tette hozzá Németh Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!