Rendőrségi

2012.07.18. 14:03

Ittasan és begyógyszerezve vezetett Dunaújvárosban

Dunaújváros - Állampolgári bejelentés érkezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra kedd éjjel, hogy egy személy a dunaújvárosi Béke körúton lévő áruház parkolójában a gépjárműjével az útpadkának hajtott - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

feol.hu

A járőrök a kiérkezéskor észlelték a Suzuki típusú gépjárművet, ami a menetirány szerinti jobboldalon, a füves területen farral az úttestre belógva áll, annak jobb eleje össze van törve, lökhárítója le van szakadva, illetve jobb lámpaburája ki volt törve.

A rendőrök igazoltatták a gépkocsi vezetőjét. A 37 éves dunaújvárosi lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami 0,60 mg/l értéket mutatott. Elmondása szerint kora este alkoholt fogyasztott, majd elment barátnőjéhez. Miután a nővel összeveszett, éjszaka különböző gyógyszereket vett be, öngyilkossági szándékkal és a autójával elindult.

Mint kiderült a férfi a Szabadság úton először neki ment egy kandelábernek, majd utca Béke körúton lévő áruház parkolóján keresztül tovább haladt. Amikor onnan kiért az ittasságából és bódultságából kifolyólag elvesztette az uralmát az autója felett és a füves területen állt meg úgy, hogy a gépjárműjével felment a padkára.

A baleset során személyi sérülést nem szenvedett, állítása szerint utasa nem volt.. A rendőrök a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Sürgősségi Betegellátó osztályára szállították a férfit, gyomormosás és mintavétel céljából.

A mintavételt végző ügyeletes orvos a klinikai tünetek alapján nem tudta megmondani az ittasság fokát, mivel a férfi begyógyszerezte magát. Az orvos reggelig megfigyelésen benn tartotta a kórházban.

Vele szemben ittas vezetés miatt büntetőeljárást indítottak a dunaújvárosi nyomozók - tájékoztatta portálunkat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!