Rendőrségi

2009.04.22. 02:29

Illegális, lopott gázolaj

Enying - Üzemanyag-tolvajokat fogtak a hétvégén a helyi rendőrök. A körülbelül két hónapja működő társaság tagjai enyingiek, járművekből szívták le a gázolajat.

Kovalcsik Katalin

Hat gyanúsított és 750 liter lefoglalt gázolaj az eredménye annak a rajtaütésnek, amelyet a hét végén hajtottak végre az enyingi rendőrőrs tagjai. Pár hónappal ezelőtt kezdődött a történet, amikor is egyre több járműből szívták le ismeretlenek az üzemanyagot. Az illegális vállalkozás áldozatául esett több kamion, autóbusz, teherkocsi. A rendőrök megszervezték a figyelőszolgálatot, egy átvirrasztott éjszaka után az egyenruhások számára eredményesen, a gázolajjal dílerkedők számára rosszul végződött a történet. A hét végén hat helyen egyszerre tartottak házkutatást a nyomozók. Az orgazdánál több kanna üzemanyag került elő, lefoglaltak több száz liter gázolajat. A gázolaj megszerzéséhez szükséges eszközöket - kannák, gumicsövek, csavarhúzók - találtak az anyagbeszerzőknél . A rendőrök hat embert állítottak elő, mindnyájan enyingiek, az orgazda kivételével egyikük sem töltötte be a 30. évét. A koordinátor a 27 éves A. R. volt, aki büntetett előéletű. Jelenleg pincefeltöréssel gyanúsítják, korábban vagyon elleni, és más, súlyos bűncselekmény miatt állt bíróság előtt. A bíróság előzetes letartóztatásba helyzete, négyen, valamint az orgazda szabadlábon védekezik. Nem kizárt, hogy a vizsgálat során mások is kapcsolatba hozhatók a lopásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!