Rendőrségi

2014.10.03. 07:49

Hamis iratot nyújtott be a hivatalban

Egy férfi megvásárolt egy autót és az adásvételi szerződést – melyet az okmányirodába benyújtott - az eladó és tanúk helyett is saját maga írta alá.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság bíróság elé állítást javasol ügyében. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást L. A József 34 éves sárkeresztúri lakos ellen. A férfi 2013 tavaszán megvásárolt egy személygépkocsit, melynek forgalmi engedély szerinti tulajdonosát nem találta meg, ezért készített egy adásvételi szerződést, melyet minden érintett, az eladó és a tanúk helyett is, saját maga írt alá.

Az iratot benyújtotta a Polgárdi Okmányirodában, ahol azonban észlelték az irat hamisságát és feljelentést tettek. L. A. József ellen büntetőeljárás indult, mely során a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Vizsgálati Osztály a napokban befejezte a nyomozást és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!