Rendőrségi

2015.06.23. 15:00

Gyorsított eljárások

A Fejér Megyei Főügyészség indítványozta annak a 23 éves román állampolgárnak az előzetes letartóztatását, aki pár napja tíz afgán állampolgárnak nyújtott segítséget az országhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Hírlap

A gyanúsított Debrecenből Németországba szállított tíz afgán állampolgárt, amikor az M1-es autópályán tartott közúti ellenőrzés során a rendőrök leleplezték.

A külföldi állampolgárságú személyek személyes okmányokkal nem rendelkeztek, kizárólag a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által kiállított okiratokkal. A főügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert tartani lehet az esetleges bűnismétléstől.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amely döntés jogerős.

Az elmúlt két hétben Fejér megyében három alkalommal került sor embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban három gyanúsított bíróság elé állítására, amely ügyekben a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, és kiutasította a gyanúsítottakat az ország területéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!