Rendőrségi

2014.10.09. 08:12

Fehérváriak rabolták ki a kínaiakat

Szeptember 29-én fél hét körül ismeretlen tettesek megtámadtak két férfit Budapest XVII. kerületében, az Újlak utcában.

Klecska Ernő

A csuklyát viselő támadók gázspray-vel lefújták, majd megkötözték a kínai üzletembereket - állítólag ruhakereskedőket -, elvették a náluk lévő készpénzt és egy fehér színű kisbusszal elmenekültek a helyszínről. A feol.hu információi szerint az áldozatoknál közel fél milliárd forint készpénz volt, amiért - a pénzmosás elleni törvények értelmében az állami adóhivatal (NAV) érdeklődésére is számíthatnak.

A sértettek mindenesetre nem hagyták annyiban a dolgot, kiszabadították magukat és egy Volvo terepjáróval támadóik után indultak. A menekülő rablók  a két kerületen keresztül tartó üldözés közben több lövést is leadtak az őket követő gépkocsira. A kínaiak Volvója végül egy fának ütközött a XVII. kerületben, a Pesti úton. A lövések, illetve a baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A BRFK Rablási Osztályának munkatársai az elvégzett nyomozási cselekmények eredményeként három férfit azonosítottak, akik a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint beszerezték a támadók által használt kisbuszt, illetve igyekeztek elrejteni, eltüntetni azt a két személygépkocsit, amelyre a menekülő támadók a Budapest XVII., Cinkotai úton hátrahagyott kisbuszt lecserélték. A rendőrök az egyik személygépjárművet Pest megyében, a másikat Komárom-Esztergom megye területén megtalálták - tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az elkövetők a gyanú szerint Fejér megyeiek voltak - erősítette meg a feol.hu információit a rendőrségi közlemény. A gyanúsítottakat, Sz. Gábor 33 éves székesfehérvári lakost 2014. október 3-án, B. Miklós 56 éves székesfehérvári, valamint Cs. Balázs 20 éves kápolnásnásnyéki lakost 2014. október 4-én fogták el a rendőrök. Őrizetbe vételüket követően a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásuk indítványozását. A BRFK Rablási Osztályának munkatársai azonosították az egyik támadót, Plank Zoltán 47 éves székesfehérvári lakost, aki jelenleg is szökésben van, ellene európai elfogatóparancs van érvényben.

Plank Zoltán fotója

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki Plank Zoltánt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (h-cs: 08.00-16.00, p: 08.00-13.00), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!