Rendőrségi

2011.07.20. 09:06

Emberkereskedelemmel gyanúsítanak hat embert Szekszárdon

Bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem gyanújával vettek őrizetbe szerda hajnalban hat embert Szekszárdon - közölte a rendőrség.

MTI

A gyanúsítottakat a Terrorelhárítási Központ és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) közös akció keretében Szekszárd belvárosában fogta el - tájékoztatott Farkas Kinga, a TMRFK sajtóreferense.

Az öt szekszárdi és egy faddi férfi a nyomozás adatai szerint egymás között több százezer forintért adott és vett nőket, akiket Németországban prostitúcióra kényszerített.

Az emberkereskedelemre utaló információk a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság egy helybeli nő eltűnése miatt indított eljárása során merültek fel. A német hatóságokkal közösen ellenőriztek egy - meg nem nevezett - németországi bordélyházat, ahol megtalálták az eltűntet, valamint három magyar társát.

A sértettek meghallgatása után megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a nőket Németországban fogva tartották. Rendszeresen bántalmazták őket, a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzt elvették tőlük, és Magyarországon maradt családjukat fenyegetve megfélemlítették őket.

A megyei főkapitányság a sértettek számáról nem adott tájékoztatást; a TMRFK kezdeményezte a hat őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!