Rendőrségi

2011.08.17. 07:53

Duplatetejű kamionban próbáltak becsempészni 12 törököt

Tizenkét török állampolgárt, köztük két gyereket próbáltak Magyarországra csempészni egy duplatetejű bolgár kamionban szerda hajnalban Röszkénél – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

MTI

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján vizsgálták át tüzetesebben a belépésre jelentkező, az okmányok szerint üres teherjárművet – közölte Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

A rakodótér megbontásakor azonnal feltűnt, hogy a kamion belső magassága eltér a külső ponyva szerkezetétől. A megduplázott tetőrészben kialakított üregben rejtőzködtek a török állampolgárok, akiket a jármű két bolgár sofőrjével együtt átadtak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak – közölte az őrnagy.

A kamionosok ellen embercsempészés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a  törökökkel  szemben tiltott határátlépés szabálysértés miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!