Rendőrségi

2006.07.08. 02:29

A sárkeresztúri hídember, akcióban

Sárszentágota, Fejér megye (sl) - állampolgári bejelentésre riasztották a sárbogárdi rendő-röket, miszerint a sárszentágotai téeszbejárónál lévő vashidat bontotta egy férfi.

nincs nev

Vashidat bontott egy férfi a téeszbejárónál Sárszentágota, Fejér megye (sl) - állampolgári bejelentésre riasztották a sárbogárdi rendő- röket, miszerint a sárszentágotai téeszbejárónál lévő vashidat bontotta egy férfi. A helyszínre érkező rend-őröket a híd megbontott, szétdarabolt képe fogadta. Mint kiderült, a helyszínen elfogott O. R. teljesen magáénak érezte a nagyméretű tereptárgyat, és remek jövedelemforrást látott benne. Az amúgy állami tulajdonban lévő tízméteres vashíd a Vadex Mezőföldi Rt. kezelésében áll, és Sárszentágota határát köti össze az erdőterülettel. Vadászok, munkagépek egyedüli átkelési lehetősége a füvesárok felett. A férfi a lángvágóhoz szükséges palackkal felszerelkezve, kölcsönkért teherautóval kívánta a műveletet elvégezni, oly módon, hogy mire a hatóság tudomására jutot, már kettőt is fordult a fémfelvásárlótól. A nyilvántartás szerint az elsőként leadott 600 kiló vasért tizennyolcezer forintot, a második fuvarért, ami 790 kiló volt, közel huszonnégyezret kapott. A felvásárló szerint olyan apróra volt felvágva a vasanyag, nem is feltételezte, hogy hídelemek lehetnek. A harmadik kört a bejelentő figyelmessége miatt nem volt alkalma elszállítani, de O. Richárd így is tetemes kárt okozott. Hogy mennyit, azt a kirendelt szakértő fogja megálapítani. Mindenestere a 26 éves sárkeresztúri férfi ellen lopás miatt eljárást indítottak a sárbogárdi nyomozók, az elkövetés eszközét, a palackot, a lángvágót és a többi szerszámot lefoglalták. A helyszínen elfogott férfi szabadlábon védekezik - tudtuk meg R. Szabó ágnestől, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Azt is elmondta, hogy a térségben Sárkeresztúrt Sárosddal összekötő út mellett pedig egy régi építésű istállóról a hullámpalát bontotta egy illető, de a tulajdonos tetten érte. Ellene szabálysértési eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!