Rendőrségi

2015.06.22. 08:34

Gránátokat, aknákat, fegyvereket, lőszert találtak a rendőrök egy autóban

Páncéltörő- és kézigránátokat, aknákat, lőport, engedélyköteles fegyvereket és több száz éles lőszert foglaltak le a rendőrök egy hétvégi akció során.

Gallai Péter

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság robbanóanyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást T. Tamás 38 éves csákvári, M. István 43 éves dunaharaszti és G. Balázs 26 éves budapesti lakosokkal szemben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alosztályának munkatársai június 20-án a 8101-es számú úton Óbarok és Szárliget között ellenőriztek két gépkocsit és az azokkal közlekedő három férfit. Az intézkedés során a rendőrök az autókban robbanóanyag-gyanús tárgyakat találtak, ezért a férfiakat elfogták és a rendőr-főkapitányságra előállították.

Fotó: rendőrség

A megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint a nyomozók az eljárás során fémkereső eszközt, repeszgránátot, páncéltörő gránátot, kézigránátokat, aknákat, lőport, valamint engedélyköteles fegyvereket és több száz éles lőszert foglaltak le. Ezt követően a tiltott haditechnikai eszközöket a Készenléti Rendőrség tűzszerész szolgálatának átadták. A gyanúsítottak kihallgatásuk során arra hivatkoztak, hogy hobbiból gyűjtötték a náluk talált robbanóanyagot.

Horváth Diána zászlós, kommunikációs referens hozzátette, hogy T. Tamást és társait a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!