Rendőrségi

2014.08.18. 13:00

Ingyen utazott más igazolványával a buszon

Egy férfi ingyenes utazásra jogosító igazolványt talált és azt felmutatva buszon utazott. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság bíróság elé állítást javasol ügyében.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya felhasználással elkövetett közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást B Bertalan 21 éves székesfehérvári lakos ellen. A fiatalember korábban az utcán talált egy Magyar Államkincstár által kiállított ingyenes utazásra jogosító igazolványt, melyet felhasználva augusztus 4-én Székesfehérváron az egyik autóbuszon ingyenesen utazott. A buszon tartózkodó ellenőr azonban észrevette hogy a férfi más nevére szóló igazolványt mutatott fel és  értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök B. Bertalant előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Vizsgálati Osztály két hét alatt befejezte a nyomozást és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik