Rendőrségi

2012.09.14. 15:35

Tinik loptak autót, a tulajdonos sérülten kapta vissza a járművet

Székesfehérvár - Két fiatal, mindössze 16 éves fiatal lopott el egy autót az éjszaka Fehérvárról, majd a kocsival Érdre mentek, hogy eladják. Ott azonban feltűnt a rendőröknek a Lada. A benne ülők menekülni próbáltak, de sikertelenül, így a tulajdonos - ugyan sérülten - de visszakapta járművét.

feol.hu

Az Érdi Rendőrkapitányság járőrei szeptember 14-én éjjel, egy mellékutcában mozgó, majd félreálló Lada típusú gépkocsira figyeltek fel. Amikor megközelítették az autót, akkor látták, hogy abból ketten hirtelen kiugranak és menekülni kezdenek. Egyikőjüket rövid gyalogosüldözést követően elfogták a járőrök, a másiknak sikerült elszaladnia. Az elfogott fiatal fiúról kiderült, hogy alig 16 éves és az autó, amiből menekülőre fogta, Székesfehérvárról való.

Az autó nyilvántartó szerinti tulajdonosánál éjfél körül csengett a telefon. A rendőrség Fejér megyei ügyelete hívta és közölték vele, hogy megvan az autója. A tulajdonost Érdre szállították a rendőrök, ahol, miután leszemlézték a járművet, vissza is adták neki. A megelőzően szépen karbantartott autón több horpadás volt. Az ajtók és a csomagtartók zárjai sérültek voltak. A hátsó ajtón lévő elefántfület is betörték a tolvajok, de az autó belsejét is megrongálták. A gyújtáskapcsolóban, a sebváltóban, de még a gázpedálban is keletkezett kár.

Az érdi járőrök az elfogott fiút átadták a székesfehérvári nyomozóknak. A gyanúsítottkénti kihallgatás során ismertté vált a másik elkövető személye is, aki szintén 16 éves. Őt kora délután lakóhelyén fogták el a polgárdi járőrök. Mint kiderült, a két fiatal előző nap este futott össze Kőszárhegyen. Buszra ültek és fehérvárra utaztak. A Szúnyog utcából eltulajdonított autót Érden akarták értékesíteni, de ebben már a helyi járőrök megakadályozták.

A két 16 éves fiú ellen lopás miatt indított eljárást tovább folytatják a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!