Rendőrségi

2012.09.11. 09:16

Mesterlövészek lőtték ki a robbanásveszélyes gázpalackokat

Székesfehérvár - Teljesen kiégett egy ház a Nagyszebeni utcában kedd hajnalban, a mentők egy sérült férfit vittek kórházba. A sérült meghallgatása után kiderült: öngyilkossági szándékkal okozott magának sebeket, majd felgyújtotta a házat.

Házi Péter

- A feleségem arra ébredt, hogy furcsán világos van. Aztán amikor kinézett az ablakon, már látta, hogy a szemközti ház lángokban áll - mondja a Nagyszebeni utcában lakó Gyurján György. Ők riasztották a tűzoltókat, s mivel mondták, hogy a házban feltehetően egy ember is van, a mentők is szinte azonnal indultak.

Ezen nagyon sok múlott, ugyanis a tűzoltókkal együtt kiérkező mentők a ház égő kazánházánál találták meg a sérült férfit, akivel ekkor még tudtak beszélni, aztán azonnal a kórházba szállították - mondta az FMH-nak Bisztricz Anett, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A tűzoltók a helyszínre érkezéskor nem csak a tízszer tíz méteres családi házat találták lángokban, de a melléképület egy része is égett. Az oltás közben két gázpalack fel is robbant, sőt, több, robbanás szempontjából még veszélyesebb acetiléngáz-palackot is találtak, ezeket a rendőrség mesterlövészei lőtték ki, hogy elkerüljék a jóval nagyobb robbanást.

- Egy kicsit zárkózott emberről van szó, bár azért szeretett beszélgetni. Nem volt vele semmi gond, az utcában nem volt haragosa - mondta kérdésünkre a közvetlen szomszéd, Szloboda István, aki rémálomként élte meg a hajnalban történteket. Valójában ők nem látták a tüzet, a szemközti szomszéd jött szólni, hogy baj van. A leégett ház hátsó telekszomszédja szerint a férfi hosszú időn át rendben tartotta a kertjét, ám az utóbbi időben furcsa volt, hogy elhanyagolta.

Helyszíni információink szerint a férfin egyébként több seb is volt, bár azt a pletykát, miszerint a férfinek esetleg öngyilkossági szándéka lett volna, a rendőrség szóvivője nem erősítette meg, hamarosan közleményt adnak ki az ügyben.

A leégett ház kertje egyébként tele van fémdarabokkal, lerobbant autó és egyéb kacatok is nehezítették a tűzoltók munkáját, akik egészen háromnegyed kilencig voltak kint a helyszínen.

- Uraim, egy kicsit távolabb tessenek nézelődni, van még gázpalack bent - tereli el az utca lakóit egy rendőr, miközben a teljesen leégett tetőszerkezetről csöpög a víz. Négy tűzoltóautó dolgozott az oltáson. Szerencse, hogy a három méterre lévő nádfedeles lakóház nem kapott szikrát...

A tűzesettel kapcsolatban a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálatot indított.

A rendőrség délelőtt kiadott közleménye szerint az oltás befejeződött, azonban a szemle jelenleg még tart. A helyszínen tűzvizsgáló dolgozik, többek között arra vonatkozóan is választ vár tőle a rendőrség, hogy közveszélyokozás fennállt-e a tűzeset kapcsán.

A kórházban megtörtént a sérült férfi meghallgatása. A nyomozók kérdésére elmondta, hogy saját magának okozta a sérüléseket. A nyakán és könyökén ejtett szúrt, illetve vágott sérülések az őt ellátó orvosok szerint nyolc napon belül gyógyulók. Az 59 éves férfi szóban megerősítette, hogy öngyilkossági szándéka volt. A magának okozott sérüléseket követően felgyújtotta a házat.

A helyszínre irányított szervek a gyors és hatékony együttműködés eredményeként a veszélyhelyzetet eredményesen felszámolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!