Rendőrségi

2012.09.18. 08:33

Elütött egy kerékpáros kisfiút, majd elhajtott

Sem mentőt, sem rendőrt nem hívott az a járművezető, aki hétfőn, Ráckeresztúr belterületén fellökött egy kerékpározó kisfiút. A gyermek szerencsére csak könnyen sérült - tudtuk meg a rendőrségtől.

feol.hu

Segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak büntetőeljárást a dunaújvárosi rendőrök egy hétfőn késő délután történt közlekedési baleset ügyében. A balesetben egy 13 éves kerékpáros fiút ütött el egy személyautó vezetője. A rendelkezésre álló adatok szerint a kisfiú az Ady Endre utcán a közúttal párhuzamosan futó járdán kerékpározott, amikor a Dózsa György útról a Kocsi-Mayer utcát keresztezve a személyautó sofőrje járművével kihajtott a közútra. A kisfiút az autó az elejével ütötte el, a fiú könnyű sérülést szenvedett.

A személyautó vezetője a balesetet észlelve megállt, de a helyszínről anélkül távozott, hogy mentőt vagy rendőrt hívott volna. A balesetről szemtanúk értesítették a rendőrséget. A helyszínre küldött járőrök a szemtanúktól megtudták a balesetben érintett jármű rendszámát, így annak birtokában rövid idő alatt megállapították a jármű nyilvántartó szerinti tulajdonosát. Az 54 éves helybéli férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt otthonából állították elő a járőrök.

Az 54 éves ráckeresztúri gépjárművezetőt a megindított büntetőeljárás keretén belül gyanúsítottként hallgatták ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balesetvizsgálói. A közlekedési baleset ügyében a felelősség tisztázására szabálysértési eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!