Rendőrségi

2012.08.29. 14:11

Abonyi gyermekgyilkosság - A rendőrség továbbra is őrzi a gyanúsított kórtermét

Noha csütörtök hajnalban lejár a lánya lelövésével gyanúsított, jelenleg kómában fekvő abonyi férfi őrizetbe vételének háromnapos időtartama, a férfi kórházi kórtermét tovább őrzik a rendőrök - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda délután az MTI-vel.

MTI

Beluzsárné Belicza Andrea ezt arra az ügyészségi közlésre reagálva mondta, mely szerint egyelőre nem tudják előzetes letartóztatásba helyezni a gyanúsítottat, mert mesterséges kómában van, így lehetetlen kommunikálni vele. 
Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Budakörnyéki Bíróság nyomozási bírója, valamint a megyei főügyészség egyik ügyésze szerdán ment volna abba a fővárosi kórházba, ahol a gyilkosság miatt őrizetbe vett férfi fekszik, hogy meghallgassák, és döntsenek előzetes letartóztatásáról, de a férfi állapota miatt a látogatást elhalasztották. 
Hozzátette: a gyanú szerint a lányát hétfő hajnalban lelövő, majd a fegyverét önmaga ellen fordító apát megoperálták, jelenleg mesterséges kómában van, vagyis nem lehet vele beszélni. Előzetes letartóztatását csak akkor kísérelheti meg a Budakörnyéki Bíróság, ha a férfi állapota ezt lehetővé teszi – mondta az ügyészségi szóvivő.
    
Beluzsárné Belicza Andrea közölte, hogy mihelyt a rendőrség a gyanúsított állapotának javulásáról szóló információkat kap a kórháztól, ismét kezdeményezi az illetékes bíróságnál a férfi előzetes letartóztatását.
A szóvivő nyomozati érdekekre hivatkozva nem kommentálta azokat az információkat, amelyek szerint szerelemféltés, illetve bosszú állhat a bűncselekmény hátterében. Mint mondta, folyamatosan hallgatják ki a tanúkat, és a szakértői véleményeknek is meg kell érkezniük ahhoz, hogy tisztázhassák, miért lőtte le az apa a 10 éves kislányát.
Az anyát - akit pszichiátriára szállítottak - kedden kihallgatta a rendőrség, de vallomásáról egyelőre nem adhatnak tájékoztatást - tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.
    
A rendőrség kedden vette őrizetbe a 43 éves férfit, aki a gyanú szerint hétfő hajnalban lelőtte a lányát, majd magával is végezni akart; súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette. 
A gyilkossággal gyanúsított férfit kedden még ki tudták hallgatni, vallomásának részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!