Rendőrségi

2012.07.11. 15:21

Házi őrizetben a fegyverhalmozó

Székesfehérvár - Házi őrizetét rendelte el szerdán a fehérvári városi bíróság nyomozási bírója annak a 28 éves baracskai férfinak, akit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével és zaklatás vétségével gyanúsítanak.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Mint arról beszámoltunk, a házkutatás során a férfi lakásán 15 fegyvert és lőszereket találtak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommandósai. A férfi ellen a volt élettársa tett feljelentést zaklatás miatt.
 Ma a nyomozási bíró elé állították a férfit. A városi ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta, mert alapos a gyanú a bűncselekményre, az engedély nélküli fegyverek között éles lőszer kilövésére alkalmas is volt, illetve a zaklatásra is alapos a gyanú, és annak megismétlődése megtörténhet. A nyomozási bíró - nem cáfolva a gyanú fennállását és azt, hogy van némi esély a további zaklatásra - nem látta indokoltnak a legsúlyosabb kényszerintézkedést, az előzetes letartóztatást. Helyette házi őrizetet rendelt el, amely előzetesen végrehajtható. A döntés nem jogerős, miután az ügyész és a gyanúsított is fellebbezett. Az előbbi az előzetes letartóztatás elrendeléséért, utóbbi azért, mert szerinte mindegyik gyanúsítás alaptalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!