Rendőrségi

2012.07.09. 12:10

Fegyverarzenált találtak a volt barátnő zaklatójánál

Baracska - Zaklatás és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett miatt indult büntetőeljárás egy 28 éves baracskai férfi ellen, aki volt barátnőjét fenyegette meg. Az illetőt kommandósok fogták el vasárnap, lakásán számos fegyvert és lőszereket találtak.

feol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő közölte: a férfi ellen volt barátnője tett feljelentést vasárnap délelőtt a Gárdonyi Rendőrkapitányságon zaklatás miatt. A fiatal nőnek ugyanis a volt élettárs egy olyan tartalmú sms-t küldött a telefonjára, amiben vele szemben életellenes bűncselekmény elkövetését helyezte kilátásba. A feljelentést követően a gárdonyi forrónyomos szolgálat azonnal adatgyűjtésbe kezdett, melynek során olyan információk kerültek a birtokukba, miszerint a férfi baracskai házában - ahol szüleivel lakik - engedély nélkül lőfegyvereket és lőszereket tart. Így a férfi tegnapi elfogását a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Alba Akció Alosztály kommandósaival közösen szervezték meg.



A kommandósok a férfit délután fogták el, megbilincselték, majd a gárdonyi nyomozók házkutatás tartottak.

Ennek során a baracskai ingatlanban összesen 15 fegyver, valamint több, ahhoz tartozó lőszer került elő. Ezek mindegyikét a rendőrök lefoglalták. A helyszínre kiérkező igazságügyi fegyverszakértő az egyik fegyverrel kapcsolatban már elsődlegesen megállapította, hogy az éles lőfegyver, egy hatlövetű, gyári szám és típusjelzés nélküli éles forgópisztoly, mellyel kapcsolatban a férfi semmilyen engedéllyel nem rendelkezett. A többi fegyvert, illetve lőszert jelenleg szakértő vizsgálja annak megállapítása végett, hogy lőfegyvernek minősülnek-e vagy sem.

A fentiek függvényében az Alba Akció Alosztály kommandósai a 28 éves baracskai férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók zaklatás bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi nem tett vallomást.              

A gárdonyi nyomozók ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Tettéért akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!