Rendőrségi

2012.05.17. 12:35

Félmillió trükkös lopással - fehérvári tolvajokat fogtak Veszprémben

Veszprém – Egy gyanútlan osztrák vásárló azt hitte, gyerek van a kocsi mögött, de mire észbe kapott, a járműből közel félmillió forintnyi érték tűnt el.

Napló Online

Egy magyar származású osztrák állampolgár vásárolt szerdán a délelőtti órákban Veszprém városszéli hipermarketjében. A parkolóban, pakolás után válltáskáját az autója jobb első ülésére helyezte, majd indulni akart. Mielőtt azonban a parkolóhelyről kiállt volna, egy „jószándékú” fiatal férfi lépett az autóhoz és arra figyelmeztette, hogy egy gyereket látott matatni a kocsi hátsó kerekénél.

A vevő megköszönte a segítséget, s azonnal kiszállt, hogy ellenőrizze, nem történt-e baj. A „segítőkész” idegen ezután távozott a helyszínről, társával egyetemben, aki a néhány másodperc alatt ki is kapta a táskát az ülésről. Az eltulajdonított táskában 470.000 forintnyi érték volt.

A trükkös tolvajok azonban nem számoltak azzal az éber biztonsági őrrel, aki a gyanús személyekre felfigyelve egyből utánuk eredt. A két elkövetőt már csak akkor érte utol, amikor beszálltak egy gépkocsiba, majd – felszólítása ellenére – a helyszínről elhajtottak. A gépkocsi rendszámát azonban a szemtanú feljegyezte, s a gyors rendőri reagálásnak köszönhetően a megzavart bűnözőket Várpalotán elfogták. Elszámoltatásuknál kiderült, hogy amikor észrevették az őket lebuktató biztonsági őrt, a táskát eldobták. Az később a parkolóban elő is került, így a sértettnek az ijedtségen kívül vagyoni kára nem keletkezett.

A két székesfehérvári tolvaj és a sofőrjük az éjszakát már a rácsok mögött töltötte, ugyanis kihallgatásukat követően őrizetbe vételükre került sor.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a bevásárlásaik során és azt követően is fokozottan ügyeljenek értékeikre, azokat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül. Amikor a gépkocsiból kiszállnak, zárják le az ajtókat, illetőleg az üléseken és más kívülről is jól észlelhető helyen ne tároljanak értékeket! – közölte csütörtökön Kómár Viktória a Veszprémi és Várpalotai Rendőrkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!