Rendőrségi

2012.04.05. 16:07

Vizsgálják Damu halasztási kérelmét

A Pesti Központi Kerületi Bíróság igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki annak kiderítésére, hogy a jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt Damu Roland sorozatszínész szenved-e olyan betegségben, amely indokolná a szabadságvesztés halasztását.

MTI

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében emlékeztet, hogy a halasztást az elítélt védője kezdeményezte, és a bíróság csak akkor fogadhatja el, ha az elítélt betegsége az életét veszélyezteti. Megjegyezte, a bíróság az igazságügyi orvos szakértő véleménye alapján megvizsgálja azt is, hogy betegsége esetén Damu Roland a büntetés-végrehajtási keretek között is kezelhető-e.

A szóvivő közölte, hogy a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja megküldte az elítélt ismert címeire a szabadságvesztés megkezdésére szóló felhívást.

A Fővárosi Törvényszék március 20-án ítélte jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre Damu Rolandot, és öt évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Ezzel megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott első fokú ítéletét, amelyben a sorozatszínészt hat év börtönre ítélték, és hat évre eltiltották a közügyektől. A jogerős ítéletben személyi szabadság kétrendbeli megsértésében, testi sértés bűntettének kísérletében és erőszakos közösülés bűntettében találták bűnösnek Damu Rolandot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!