Rendőrségi

2012.03.20. 13:55

Hangoskodó körözöttek miatt intézkedtek a rendőrök

Székesfehérvár - Ittas, hangoskodó hajléktalanok miatt kértek rendőri beavatkozást egy lakóházból. Az igazoltatáskor kiderült, hogy két férfit körözik.

feol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő kedden közölte: a fehérvári Deák Ferenc utca egyik lakóházából érkezett hétfőn késő este bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére arról, hogy az utcán hangoskodók zavarják a lakók nyugalmát. Amikor a járőrök kimentek a helyszínre, három hajléktalant ellenőriztek, akik mindannyian ittasak voltak, és az egyik valóban kiabált. Az igazoltatás során a hangoskodóról kiderült, hogy a Balatonalmádi Rendőrkapitányság tartózkodási hely megállapítása miatt körözést rendelt el vele szemben.
Amikor a másik két férfi adatait is le akarták ellenőrizni a járőrök, egyikük először nem akarta magát igazolni, majd később hamis adatokat diktált be. Ezt háromszor megismételte, mire a rendőrök a körözött férfivel együtt előállították. Még testi kényszert is alkalmaztak vele szemben, majd megbilincselték, mert a rendőri intézkedés során ellenszegült. Adatait végül a kapitányságon sikerült megállapítani.

Mint kiderült, a 48 éves hajléktalan férfi azért nem saját adatait diktálta be a járőröknek, mert két körözés is érvényben volt ellene. Mindkettőt a Balatonalmádi Rendőrkapitányság adta ki ellene, egyiket tartás elmulasztása, míg a másikat ittas járművezetés miatt. Így a rendőrök ezek alapján bűnügyi őrizetbe vették a férfit, míg az igazolás megtagadása, valamint a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárás indult vele szemben.

A másik férfi - miután állandó lakcímmel nem rendelkezett - mobiltelefonszámát adta meg, hogy a balatonalmádi rendőrök el tudják érni. Az utcán történt hangoskodás miatt csendháborításért miatt kell felelnie. A rendőrök szabálysértési feljelentést tettek ellene. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!