Rendőrségi

2011.10.21. 05:35

Magyar férfit öltek meg Walesben

Magyar állampolgár volt az áldozata annak az utcai támadásnak, amely egy walesi faluban történt a hét elején - az értesülést csütörtök este erősítette meg hivatalosan az ügyben eljáró észak-walesi rendőrség.

MTI

A 38 éves férfi a rendőrségi beszámoló szerint Meliden településen dolgozott a házhoz szállítást is vállaló, Happy Garden nevű kínai étterem gépkocsivezetőjeként, és az étterem közelében támadták meg kedd éjjel.

Az észak-walesi rendőrség honlapján megjelent csütörtök esti tájékoztatás szerint a férfi - aki a faluhoz közeli, tengerparti Rhyl kisvárosban élt - dolgozott a támadás estéjén. A halottkémi vizsgálat feltárta, hogy az áldozat súlyos fejsérüléseket szenvedett, de nincs arra utaló jel, hogy a tettesek fegyvert használtak volna.

A nyomozást irányító főfelügyelő, Iestyn Davies elmondta: az eddigi vizsgálat alapján feltételezhető, hogy az étterem magyar alkalmazottját két férfi támadta meg, de a rendőrség egyelőre nem ismeri a bűncselekmény okát.
Hozzátette: az áldozat Magyarországon élő hozzátartozóit értesítették.

A nyomozótiszt szerint sok tanú jelentkezett és szolgált információval a vizsgálathoz.
A rendőrség mindazonáltal továbbra is várja azok jelentkezését, akik láthatták a falun átvezető főúton kedd este, helyi idő szerint 10 és 10:45 óra között elkövetett támadást, vagy láttak két, csuklyás pulóvert viselő férfit a környéken a bűncselekmény éjszakáján.
Az ügyben két helyi lakost vettek őrizetbe gyilkosság gyanújával. A rendőrségi tájékoztatás szerint ők csütörtökön megjelentek Llandudno város területileg illetékes bírósága előtt, amely 36 órával meghosszabbította vizsgálati fogságuk idejét.
Mindeközben "kiterjedt, házról házra haladó" vizsgálat folyik Meliden faluban és környékén, és a térség átkutatása is folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!