Rendőrségi

2011.09.26. 13:06

Leszakadt födém: előzetesben egy gyanúsított

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival ellopta a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopát, ami nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához.

MTI

A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható közlemény szerint B. András és társai ellen a IX. kerületi Rendőrkapitányságon folyamatban levő büntetőügyben "nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt"  a bíróság elrendelte B. András előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb október 25-ig. A végzés nem jogerős.
   
A bíróság álláspontja szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő, vagyon elleni bűncselekményeket követne el, fennáll a bűnismétlés veszélye.
   
A végzésben kitértek arra is, hogy a rongálási, illetve lopási kár összegének, illetve a sérülések gyógyulási idejének szakértői megállapítása után akár súlyosabb bűncselekmény vagy bűncselekmények megalapozott gyanúját is megállapíthatják.
   
A múlt csütörtökön szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház egyik első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé.
   
Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján, a helyszínen azt mondta: vélekedések szerint egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását a IX. kerületi Kén utca 3. szám alatti lakásban.
   
A IX. kerületi rendőrkapitányság az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. Pénteken azt közölték, hogy három embert vettek őrizetbe.

Az előzményekről a kapcsolt anyagban olvashat bővebben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!