Rendőrségi

2011.09.02. 17:19

Ejtőernyőshalál: megvan az ütköző teherautó?

Közúti ellenőrzés során a rendőrök csütörtökön Abonyban megállítottak egy olyan teherautót, amely típusra, színre és felépítményre megegyezik az augusztus 29-én történt, halálos kimenetelű katonai ejtőernyős balesetben érintettel; a gépjárművet a rendőrség izsgálja - közölte a Szolnok megyei rendőr-kapitányság sajtószóvivője pénteken.

MTI

A rendőrség a baleset után a médián keresztül azonnal felhívást tett közzé, amelyben kérte annak a kék színű, MAN típusú gépkocsi vezetőjének a jelentkezését, aki 13.30 és 14 óra között Szolnok külterületén a 4-es számú főúton Abonynál Budapest irányába haladt. A felhívás azonban nem vezetett eredményre - tette hozzá Szabó Zita őrnagy.  
   
Az MTI információi szerint a teherautó oldalán különböző sérülések vannak, ezeket - ha szükséges, akkor szakértő bevonásával - vizsgálják meg.        
   
A Magyar Honvédség egyik katonája ejtőernyős kiképzésen gyakorlóugrás közben vesztette életét Szolnok Szandaszőlős városrészén. Az ejtőernyős hétfőn nem sokkal 14 óra előtt sodródott el a tervezett leszállóhelytől a 4-es számú főút felé, és a 99-es kilométernél nekiütközött egy teherautónak, majd a főút melletti kerékpárútra zuhant. A férfi életéért csaknem egy órán át küzdöttek a mentők, de nem sikerült megmenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!