Rendőrségi

2011.08.12. 06:36

Buszbaleset Magyarcsanádon: gyerekek sérültek meg

Hatan sérültek meg könnyebben, amikor egy lengyel rendszámú autóbusz péntek hajnalban lesodródott a 43-as útról, majd fának és egy villanyoszlopnak ütközött Magyarcsanádon; az utasok kora délután hazaindulhatnak – tájékoztatott a rendőrség és a katasztrófavédelem.

MTI

A Katowice környékéről érkezett, többségében általános iskolás korú gyermekekből álló csoportot magyar autóbusz szállítja Budapestre, ahol majd átszállhatnak az értük küldött járműre – mondta Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.
   
Az utasokat az önkormányzat a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel együttműködve a helyi általános iskolában helyezte el. A csoport tagjai innivalót és ebédet kaptak – közölte az őrnagy.
   
Egy kislány a balesettől függetlenül rosszul lett, a hasát fájlalta, a makói kórházban megvizsgálták és ellátták, de társaival együtt ő is hazautazhat – közölte a sajtóreferens.
   
Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta, a Bulgáriából hazafelé tartó busz bal első kereke - a helyszínelés adatai szerint – "felkapott" az úttest közepén lévő járdaszigetre. A  sofőr elrántotta a kormányt, s ennek következtében a busz az úttest jobb oldalán lévő fának, illetve oszlopnak ütközött. A mentőknek hét gyermeket kellett kórházba szállítaniuk, közülük hatan sérültek meg könnyebben, de ellátásukat követően el is hagyhatták az egészségügyi intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!