Rendőrségi

2010.12.17. 10:31

Rendőrnek hajtott egy részeg autós

Előbb szidalmazta az őt igazoltató rendőrüket, majd egyikük lábának hajtott egy 26 éves kadarkúti férfi, akit azért állítottak meg a járőrök, mert a "kacsázó" gépjármű láttán felmerült a gyanú, hogy a sofőr ittas.

MTI

A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettének gyanúja miatt indítottak büntető eljárást - erősítette meg az MTI értesülést pénteken a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője.
   
Fekete Róbert a szerda este történt esetről elmondta: az egyik intézkedő rendőr a gépkocsi mellett állva kérte a vezető iratait, mire az erősen ittas férfi a lehúzott ablakon át szidalmazni kezdte őket, majd félrerántva a kormányt, hirtelen nagy gázzal elindult, eközben nekihajtott az intézkedő rendőr lábának.
   
A rendőrök egyike ekkor a szolgálati fegyverével kilőtte az autó egyik kerekét, majd rövid üldözés után a sofőrt elfogták - közölte a szóvivő. Hozzátette: a Kaposvári Nyomozó Ügyészség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!