Rendőrségi

2010.09.14. 16:48

Cozma-tárgyalás: Pál terhelő vallomást tett Raffaelre (frissítve 18.50)

Pál Gábor negyedrendű vádlott kihallgatásával folytatódott kedden a Veszprém megyei bíróságon a Cozma-ügy gyilkossági tárgyalása.

Napló Online

Pál Gábor elmondta: Raffael már tudta, hogy megölt valakit, amikor tavaly február 8-án délelőtt Budapesten a bérelt lakásában találkoztak. Raffael ekkor mondta, hogy "megöltem egy embert, ezért életfogytiglant kapok". Megerősítette, miszerint Németh Győzőtől hallotta, amikor menekültek a szórakozóhelyről, hogy "Csoki (Raffael) szúrt".

Pál Gábor szólt arról is, hogy a bűncselekmény elkövetése után, amikor utaztak Budapestre, a BMW-ben Németh azt mondta, hogy Raffael használta a kést, megtörölte azt, majd kidobta a 160-nal száguldó autóból. (A helyszínről egy Mercedes gépkocsival menekültek el, később a litéri elágazónál szálltak át Németh BMW-jébe.)

Pál Gábor később élettársától telefonon tudta meg, hogy valaki meghalt a szórakozóhelyen. A vádlott részletesen beszámolt a tragédiát megelőző napjáról, arról, hogy Németh Győzővel, Raffael Sándorral érkezett a Patrióta lokálba. A bárból mentek le a diszkóba, az ott történtekkel kapcsolatban azt mondta: Németh odament Cozmához, próbálta megütni, de nem sikerült. Látta azt is, hogy Raffael Cozma felé megy és egy lökő mozdulatot tesz.

Pál Gábor cipőjén megtalálták Cozma vérét. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy az akkor kerülhetett oda, amikor valaki megrúgta a sportolót, mert a nyállal a vér 1,52 métert is repülhet.

- Nem ütöttem meg, nem rúgtam meg, egy székkel kétszer-háromszor a diszkóban hátba vertem Cozmát - jelentette ki. Szólt arról, hogy a társai közül utoljára ért fel az utcaszintre, de akkor már vége volt a kinti verekedésnek.

A vádlott nem látott senkinél kést, ő sem hordott, és véleménye szerint az ötödrendű Bihari Csaba sem láthatott nála. Pál Gábor bocsánatot kért Marian Cozma édesapjától, mert bántalmazta a fiát és őszinte részvétét fejezte ki, illetve attól a tanútól is elnézést kért, akit a diszkóban megütött.

Raffael védőjének kérdésére, miszerint miért csak a júniusi kihallgatásán beszélt először arról, hogy Raffael szúrt, azt mondta: senki nem védte őt, ezért kénytelen volt elmondani az igazságot. A szembesítések nagyrészt eredménytelenek voltak, Raffael Sándor tagadta, hogy kés lett volna nála.

Bihari Csaba ötödrendű vádlottat nem hallgatták ki kedden, ugyanis védője nem tudott megjelenni a tárgyaláson, a helyettesítést pedig nem fogadta el.

A tárgyalás vádlottak meghallgatásával folytatódik.

(forrás: naplo-online.hu)

Szigorú biztonsági intézkedések mellett hétfőn megkezdődött a Cozma-tárgyalás emberölési része a Veszprém Megyei Bíróságon - A részletekért kattintson ide!

A tárgyalásról folyamatosan frissülő cikkben számol be laptársunk, a naplo-online. Klikk ide a részletekért!

 Cozma-dosszié - Klikk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!