Rendőrségi

2010.08.23. 10:53

Súlyos baleset a 42-es főúton: hét halott

Heten haltak meg abban a balesetben, amely éjszaka történt a 42-es számú főúton; Biharkeresztes és Ártánd között egy kamion és egy mikrobusz ütközött.

MTI

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletének első tájékoztatása még arról szólt, hogy a hétfőre virradó éjszaka történt balesetben öten haltak meg, s rajtuk kívül négyen sérültek meg. Azóta kiderült, a balesetben életét vesztette a kamion, és a mikrobusz vezetője, valamint a mikrobuszban utazó további 4 személy. A mikrobuszban 9 személy utazott összesen, az elhalt személyeken kívül, 2 személy súlyosan, kettő személy pedig könnyebben sérült, őket kórházba szállították. Az egyik súlyos sérült kórházba szállítást követően a délelőtt folyamán elhalálozott. Így a hajnali baleset összesen 7 halálos áldozatot követelt.
A baleset körülményeit igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálják - mondta Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Egy román forgalmi rendszámú kamion haladt az Ártándi határátkelő irányából Berettyóújfalu irányába, amikor is a Biharkeresztesi felüljárón, egyelőre tisztázatlan körülmények folytán áttért a szemközti forgalmi sávba, s ott egy moldáv forgalmi rendszámú mikrobusszal ütközött.

 Egy súlyos sérültet a debreceni Kenézy kórház baleseti sebészetére szállítottak, három embert a berettyóújfalui kórházba vittek a mentők - közölte a mentőszolgálat ügyeletese.

A baleset körülményeit vizsgálják, a helyszínelés idejére a nemzetközi főút forgalmát elterelik, jelenleg a roncsok eltakarítása zajlik a helyszínen.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!