Rendőrségi

2010.08.04. 09:32

Öngyilkosok akartak lenni, megmentették őket

A bicskei rendőröknek két öngyilkosjelölttel akadt dolguk kedden. Szerencsére mindkét esetben időben érkeztek ők is és a mentőszolgálat munkatársai is. A 20 éves fiatal férfi és a 41 éves nő, helyszíni ellátásukat követően kórházba került.

feol.hu

Délelőtt egy asszony kért segítséget a rendőrség ügyeletétől, mert unokájának volt barátja kertjük végében készült öngyilkosságra. A fiatal férfi a csuklóján vagdosta az ereket a bejelentő szerint, mire azonban a rendőrök a helyszínre értek már nem találták ott. Az elkeseredett fiatalt egy Bicske környéki kistelepülés egyik utcájának végén találták meg, a szántóföldek között vezető úton, de nem volt egyedül. Történt ugyanis, hogy két férfi mezőgazdasági gépeikkel talajt művelni indult a szántóföldekre, amikor felfigyeltek az árok partján üldögélő fiatalemberre, akinek egyik kezében még ott volt a kés és véres volt a keze. A körzeti megbízott elvette a kést a férfitől és elsődlegesen ellátta a kezén lévő sérüléseket. Később a mentősök vették át az ellátást és miután a férfi nem mondott le öngyilkossági szándékáról kórházba vitték.

Nem sokkal később a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletese kérte bicskei kollégája segítségét, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy egy bicskei nő lakásán öngyilkosságra készül. A beazonosított lakcímen meg is találták a 41 éves nőt, aki elmondta, hogy többféle nyugtatót vett be, amire egy liter körüli mennyiségben bort ivott. A nő kedélyállapota hullámzó volt. Többször előfordult, hogy ellenállt a mentősöknek, nem akarta magát alávetni a vizsgálatnak. Amikor a mentőautóhoz kísérték aktívan ellenszegült. Többszöri felszólításra sem volt hajlandó beszállni. A rendőr zászlós segítségével vezették fel az autóba, ahol a továbbiakban már nyugodtan viselkedett, így sikerült időben kórházba szállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!