Rendőrségi

2009.06.05. 02:29

Rapsicok vízen, földön

Kisfalud-Sárbogárd - Nemcsak a vízben dolgoztak a rapsicok, hanem a mobil telefonos átverési trükköt is megjátszották...

Házi Péter

Négy rapsicot fogtak el a rendőrök a kisfaludi Császár-csatornánál. A pátkai és móri, 21 illetve 27 éves négy férfi mintegy nyolcvanezer forint értékű halat fogott ki engedély nélkül a csatornából, majd szépen bepakolták a zsákmányt kocsijukba. A járőrök mind a négyüket előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként lettek kihallgatva. Négyük közül egyet őrizetbe vettek a nyomozók. Az orvhalászok által használt autót a rendőrök lefoglalták. A halakat - amelyek köztudottan nem kedvelik az autókat, s így megdöglöttek - a rendőrök a csatorna képviselőjének átadták, aki megsemmisítésre a pátkai dögkútba szállította a tetemeket.

Egy sárkeresztúri lakos tett bejelentést a kapitányságon, miszerint ismeretlen személy átverte őt tízezer-ötszáz forinttal. Telefonon hívta fel egy nő azzal, hétszázezer forintot nyert, de az összeg felvételének a feltétele, hogy vegyen tízezer-ötszáz forintért mobiltelefon-feltöltő kártyát, és annak számát diktálja be. Mindez meg is történt, mire közölte vele a nő, hogy hamarosan értesítik, és átveheti a bankkártyát. A sértett ezt követően jött rá, hogy átverték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!