Rendőrségi

2008.12.11. 03:29

Viriccsá a lóvéval!

<b>Székesfehérvár</b> - Az utcai erőszak egyre nagyobb számban fordul elő a nagyobb városokban. A rendőrök elfogtak három fiatalkorút, akik erőszakkal jutottak más értékeihez.

Kovalcsik Katalin

A címben elhangzó felszólítás borzasztó, aki ténylegesen hallja a kimondott szavakat, annak futkos a hideg a hátán, és engedelmes lesz előbb-utóbb. A megfélemlítés egyik eszköze az erőfitogtatás, a többen vagyunk, erősek vagyunk, és nem félünk senkitől . Ilyen mentalitásúak lehetnek azok a fiatalkorúak, akik az utóbbi időben kiraboltak néhány kollégistát a megyeszékhelyen. Szerencsére a szó szerint bekerített, először barátságos beszélgetést, majd fenyegetést megtapasztaló fiatalok elmentek a rendőrségre, és segítséget kértek.

- A Budai úton lévő áruház parkolójában pénteken, kora délután fogta közre két 18 év körüli ismeretlen a három kollégista fiút - mondta Almádi Ferenc alezredes, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozó osztályának vezetője. - A kollégisták a kabát alól felvillanó kés hatására átadták értékeiket. Ezt követően jöttek hozzánk, majd a nyomozók kiderítették, hogy az ismeretlenek több helyszínen, a Prohászka Ottokár utcai gyógyszertárnál, a jégpálya környékén, a Palota városrészben és a József Attila Kollégium környékén próbálkoztak - és jártak sikerrel - több fiatallal. A becenevük alapján gyorsan sikerült azonosítani az ismeretlen fiatalokat, a személyleírásuk is nagyon pontos volt. Pénzt, mobiltelefont vettek el a fiúktól.

A nyomozók vasárnap elfogtak egy 17 éves fiatalt, akihez már volt szerencséjük a rendőröknek, nem először kerültek összeütközésbe a törvénnyel. A kihallgatáson egyértelművé vált, hogy két másik társával felváltva akcióztak . Hétfőn a Toronysorról egy másik 17 éves, a Köfém lakótelepről egy 16 éves fiút állítottak elő a rendőrök, akik közül kettőt a bíróság előzetes letartóztatásba is vett. A harmadik szabadlábon van, egyikük elszökött az Aszódi Nevelőintézetből. A fiatalkorúak - akikre bűnösségük bizonyítása után 2-8 év közötti börtön várhat - valószínűleg nem csak a kiderült hét esetben, hanem többször is elkövethettek hasonló rablást, más sértettek is lehetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!