Rendőrségi

2007.07.31. 02:29

Szalmabálák égtek

Pusztaszabolcs (mti) - Kigyulladt egy 15x10 méter alapterületű, mintegy 600 darab, nagyméretű szalmabálát tartalmazó kazal.

Kovalcsik Katalin

A település közelében keletkezett tűz lakott területet, épületet nem veszélyeztetett, tájékoztatta az MTI-t a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap éjszaka. Az égő szalmabálák melletti területen mintegy 50 négyzetméteren kigyulladt a száraz avar is, melyet a helyszínre riasztott székesfehérvári tűzoltók eloltottak - mondta el az igazgatóság ügyeletes tisztje. Szén Zoltán polgári védelmi őrnagy hozzátette: a lángoló szalmabálákat eloltani nem lehet, a fehérvári hivatásos és pázmándi önkéntes tűzoltók mindaddig a helyszínen őrködtek, míg a bálák le nem égtek.Előzőleg, pénteken több bálatűzről érkezett hír Fejér megyéből: a Pusztaszabolcs közelében lévő Tükröspusztánál is körülbelül 600 szalmabálát tartalmazó kazal kapott lángra, s mintegy 400 darab, nagyméretű szalmabála égett Szabadbattyánban. Bálatűz volt a Velencét Pusztaszabolccsal összekötő út közelében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!