Rendőrkézen a táskatolvajok - Hamar elfogták az autóval menekülő tetteseket

Székesfehérvár - Egy bevásárlóközpont parkolójában gépkocsijába pakolta a megvásárolt holmikat egy család vasárnap délután, amikor figyelmetlenségüket kihasználva egy ismeretlen férfi elemelte a családfő két első ülés közé letett kézitáskáját.

feol.hu

A két telefont, iratokat és készpénzt tartalmazó kistáskával a tettes egy közelben álló fehér autóval elmenekült. A lopás szemtanúi segítségével a fehérvári járőrök Zámoly felé tartó haladása közben tartóztatták fel a keresett járművet. Az autóban utazó két sárkeresztúri férfinél megtalálták az ellopott holmit. A gyors elfogás nyomán más bűncselekményre is fény derült a tolvajokkal kapcsolatban - írja közleményében a megyei kapitányság.

Előzetes letartóztatásba helyezték a két elkövetőt

Bevásárlást követően személyautójuk csomagtartójába pakolt a kisgyermekes család vasárnap délután a Holland fasoron lévő áruház parkolójában, amikor ismeretlen férfi ellopta a családfő két első két ülés közé letett kézitáskáját. Annyira el voltak foglalva a pakolással, hogy  a lopást sem érzékelték, de miután egy autóstársuk látta a történteket, szólt nekik. Haladéktalanul értesítették a rendőrséget, megadva a menekülő elkövető pontos személyleírását. A parkolóból nagy sebességgel elhajtó Opel többeknek feltűnt, így sikerült olyan szemtanút is találni, aki az autó rendszámát is megjegyezte. Az adatok birtokában a fehérvári járőrök megkezdték az Opel felkutatását és nem sokkal később a Székesfehérvárt Zámollyal összekötő útról nyíló egyik bekötőúton felfigyeltek a keresett járműre és feltartóztatták - részletezte a rendőrség szóvivője, R. Szabó Ágnes.

Az autóban ülő 34 éves férfit és 29 éves utasát előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. Az általuk használt Opelből előkerültek a bejelentésben szereplő telefonok, mi több egy idén januárban történt hasonló módszerrel elkövetett lopásból származó lakcímkártya is. Akkor a Prohászka Ottokár utcában egy Peugeot gépkocsiból tűnt el egy hátizsák, pénztárcával, iratokkal, készpénzzel együtt. A két férfi által használt osztrák Opel Vectráról megállapították az intézkedés során, hogy arra egy Opel Astrára kiadott magyar rendszámot szereltek fel és úgy vettek részt a közúti forgalomban. Tekintettel a megállapításokra lopás vétség, visszaélés közokirattal vétség, valamint egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók, majd a két büntetett előéletű férfit bűnügyi őrizetbe vették. Egyúttal előterjesztéssel éltek a fehérvári nyomozók az ügyészség felé a két személy előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!