Reklám

2017.01.25. 10:57

Egy Iphone SE-hez mit szólnál? (x)

Az Iphone SE megjelenésének valószínűleg két reakciója van: valakik imádják a kis csomagolásba bújtatott nagy tudást, sokan viszont sumákolásnak és a kreativitás hiányának tartották, hogy egy új telefont egy régi dizájnban kapnak meg.

A bestbyte.hu szerint is megosztó az Iphone SE, az igazat megvallva azonban, akik szeretik a kisebb méretű telefonokat, azoknak nagyon is jól jött ez, mivel okos, megfelelő méretű és az Apple újdonságaihoz képest olcsóbbnak is mondható. Nézzük, hogy mivel hódít ez a telefon, és mi az, ami miatt még mindig vannak olyanok, akiknek nem lett a kedvence.

Kis kijelző, nagy tudás

Az Iphone nagy visszatéréseként köszönthettünk 2016 márciusában az SE telefont. És hogy miért foglalkozunk még most is vele? Mert szerintünk egy elég kiváló telefonról van szó és ezt most be is szeretnénk mutatni. Érdemes a telefonokat nem csak abból a szempontból megvizsgálni, hogy mit tudnak, hanem inkább arra is kitérni, hogy hogyan érdemes telefont választani, hogy kinek éri meg ez a típus és hogy miért előnyösebb néha ez, mint egy nagyobb. Lássuk tehát ezeket.

Az Iphone SE azért okozott nagy meglepetést, mert az utóbbi időben már nem nagyon gyártottak ilyen kisebb méretű telefonokat, mint ez. Hogy ne áruljunk zsákbamacskát elmondjuk, hogy egy 4 hüvelykes készülékről van szó, ami az Apple-től tényleg meglepetés volt. Mostanában csak nagyobb kijelzős telefonok készültek, így azok terjedtek el. A piacnak köszönhetően az emberek egyre jobban rászoktak ezekre az új méretű telefonokra, és egyre többen kezdték el internetes életüket is a telefonokon élni. Ördögi kör ez, hiszen ha egyszer a kézbe kerül egy nagyobb telefon, akkor nehéz a kisebbre visszaszokni, és ha már ott a nagyobb, akkor néha felesleges is az otthoni számítógépet, vagy laptopot bekapcsolni. A telefonok tehát egyre nagyobbak lettek, és az emberek elkezdték csak ezeket használni, már nem csak telefonálásra.

Ennek a hátulütője azonban, hogy még mindig vannak olyanok, akik nem élik minden percüket a készüléken, nem olvasnak nagy terjedelmű cikkeket ezeken a készülékeken, de azért elég sokat használják a telefonjukat ahhoz, hogy elvárják a bővülő tudást. De a tudással mindig nő a méret is, ami egyszerűen nem mindenki igénye. Ebből a kis filozófiából talán az is kiderült, hogy kinek szól az Iphone SE.

Mit kapunk az Iphone SE készülékkel?

A 4 hüvelykes készülék teljes mértékben az 5s dizájnját kapta meg, amit végül is mindenki imádott, tehát nem lőttek mellé ezzel annyira, és azért nyilván néhány apró újítást adtak a külsőnek is, pontosan azért, hogy ne mondhassuk, hogy teljesen ugyanaz, mint az előző, tudását illetően pedig a 6s motorját lehetett köszönteni. Az 5s-hez képest az Iphone SE matt széleket kapott, és javítottak a vízállóságán is, de nagyjából ennyi mondható el. Inkább nézzük, hogy mit tud.

Az Iphone SE A9-es processzorral, beágyazott M9-es koprocesszorral működik, 2 GB RAM-ja van – tehát nagyon gyors, érzékelhető a különbség az 5s és ez között. Az akkumulátor is nagyobb, 1624 mAh-s, ez egy kisebb, nem annyira mérvadó növelés, mint a gyorsaság, ez azonban még nem jelenti azt, hogy ne lenne rossz. Az Iphone különben is híres arról, hogy jól bírják az akksik még komoly gyűréskor is, szóval panasz nem lehet. Ha már kibír egy napot, az tökély, ez pedig nagyon is bírja. Azt talán nem kell említeni sem, hogy milyen jó kamerái voltak eddig is az Apple-nek, ebben ennél sem panaszkodhatunk. A fotók részletesek, a színek szépek, a 12 megapixel tehát bevált. A széles látószög is előnyösebb. Az előlapi kamera nem a legjobb, de véleményünk szerint ne is ez legyen a lényege egy telefonnak.

Ahogyan már említettük, ez a telefon olcsóbb, kisebb mint a ma átlagos telefonok, de sokat tud, az biztos, tehát egy új piaci igényt elégít ki: jó lépése ez az Apple-nek.

Címkék#bestbyte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!