Reklám

2017.01.25. 22:05

Általános tudnivalók a csavarkompresszor működéséről (x)

Sokan hallották már a csavarkompresszor kifejezést, sokan tudják is, hogy mire alkalmas ez a gép, sokaknak azonban fogalmuk sincs róla, mégis érdekli őket.

Nem tart semmibe sem megkérdezni, hogy mit jelent a csavarkompresszor kifejezés, vagy hogy mit tud ez az eszköz, vagy akár el is olvashatja cikkünket, amelyben megpróbálunk segítséget nyújtani azoknak, akik érdeklődnek a témában.

A csavarkompresszor felhasználási területei

A csavarkompresszor egy olyan eszköz, amellyel sűrített levegőt állíthatunk elő, erre pedig általában a különféle ipari területeken, autóiparban és műszaki területeken van szükség, de akár otthoni felhasználásban is gondolkodhatunk. Mikor van szükségünk sűrített levegőre? Ha belegondolunk, elég sok helyzetben jönne jól, ezért is vannak olyan kompresszorok, amelyek tipikusan nagy teljesítménnyel a műszaki területekre specializálódtak, de vannak olyanok is, amelyeket otthon is lehet használni, kisebbek, kisebb a teljesítményük is, és nem is annyira drágák, tehát tökéletesen megérik a pénzüket, mert sok helyzetben lerövidítik a munkákat és nagy segítséget nyújtanak.

A csavarkompresszor működési elve

Már a nevében is benne van, hogy csavarok működésével állítja elő a sűrített levegőt, méghozzá két csavar az, ami erre képes. Két csavar egymással szemben helyezkedik el, és egymással ellentétes irányba forog, így képes létrejönni a sűrített levegő. Nagyon fontos azonban, hogy mivel erre a mozgásra képes a levegő felhevülni, így legyen ott egy biztonsági, finom olajréteg, ami képes ezt meggátolni. Az olaj azonban természetesen nem egészséges, ha már kijut a levegőbe, vagyis ha a sűrített levegővel érintkezik, amely aztán felhasználásra kerül, így egy szűrő van ott, ami meggátolja, hogy az olaj a levegőbe kerüljön.

Elég egyszerű a működés, és elég könnyű is ezt megérteni. Azért van szükség arra, hogy nagyjából ismerjük a gépeink működését, hogy tisztában legyünk azzal, hogy egy csavarkompresszor hogyan dolgozik, milyen alkatrészei vannak, mert akkor egy esetleges meghibásodást is könnyebben észrevehetünk, illetve amikor szerelőhöz visszük, akkor segíthetünk is neki azzal, hogy el tudjuk mondani, hogy mi volt a probléma. Aki ismeri a működést, az észreveszi, hogy csöpög az olaj, és tudja, hogy az olajszűrő romolhatott el stb.

Csavarkompresszor vásárlás

Ahogyan már említettük, nagyon sokféle csavarkompresszor van a piacon, köztük vannak nagy teljesítményűek és kisebb teljesítményűek is. Talán logikusnak tűnik, hogy a nagy teljesítményű az ipari felhasználásra alkalmas, az egyszerűbb gépek pedig az otthoni körülmények között alkalmasak, választani így érdemes. Fontos tudnunk, hogy milyen körülmények között szeretnénk használni a gépet, és az alapján választani. Az első dolog mindig a teljesítmény kell hogy legyen, amire odafigyelünk, tehát tudnunk kell nagyjából, hogy egy héten mennyit használnánk a gépet, illetve az még fontosabb, hogy egy nap, egy bekapcsoláskor mennyi ideig szeretnénk üzemeltetni.

A csavarkompresszort egyébként sok esetben kínálják inkább az ipari környezetben való felhasználást, mivel nagy teljesítményre képes, és egyik nagy előnye más kompresszorokkal szemben, hogy akár órákig képes megállás, szünet nélkül dolgozni.

A minőséget természetesen minden esetben komolyan kell venni, és csak minőséges csavarkompresszor berendezést érdemes vásárolni, bár a btkkft.hu munkatársai azt is mondják, hogy otthoni használatra elégnek bizonyul a középkategóriás csavarkompresszor is. Ha most van szüksége egy ilyen gépre, akkor olvasson utána annak, hogy milyen csavarkompresszor típusok léteznek, és hogy milyen munkára milyet ajánlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!