Reklám

2016.09.05. 09:16

Pelsotool: Hol vannak a szerszámai? (x)

A Pelsotool Bt. székesfehérvári üzlete első látásra a nyugalom szigetének tűnhet, ám belepillantva a kulisszatitkokba kiderül, hogy igencsak zajlik az élet. Horváth László 1998-ban indította el vállalkozását, ami később feleségével közös céggé alakult.

Egy kereskedés életében rendkívül fontos a megfelelő szaktudás. Ön honnan szerezte ismereteit?

Korábban egy német vállalatnál dolgoztam, ahol a szakmai tudást már elsajátítottam. Azonban a kimondott tudás mellett az üzleti életben szükség van értékesítői vénára is. Szerencsére minden segítséget megkapunk a beszállítóinktól, mint például a Metabo Hungária Szerszámforgalmazó Kft.-től. A vállalat fontosnak tartja, hogy az értékesítő partnerek is jól teljesítsenek, kiszámíthatóak és stabilak legyenek. Rendszeres képzéseken lehet részt venni, ahol minden fontos információt megtudhatunk az újdonságokról.

Elsősorban megkeresések és megrendelések során találnak Önökre. Hogyan kell elképzelni a vállalkozás működését?

A legtöbb megkeresést Somogy, Tolna vagy Veszprém megyéből kapjuk, általában különböző hegesztő- és csiszolóanyagokat, hegesztő- és kisgépeket. A megrendelt áru nagy részét a vállalkozás saját autóival szállítjuk ki, a kisebb gépeket, mint mondjuk egy kézi körfűrészt pedig futárral. A vásárlóink egyik részét a törzsvevők alkotják, ez a szám folyamatosan növekszik. Legutóbb egy amerikai cég keresett fel bennünket, aki silógyártással foglalkozik, különböző technológiai feladatokkal. Kiderült, hogy egy másik cégnél erre valaki azt válaszolta, hogy a probléma megoldása túl bonyolult. Pedig, amikor egy vásárló elégedetlen, nagyon hamar talál másik üzletet. Ezért is igyekszünk rugalmasak lenni, valamint gyors munkát biztosítani, hogy az elégedett ügyfelek újra visszajöjjenek.

Melyek a legjellemzőbb kihívások manapság az üzleti világban?

A legnagyobb probléma az, hogy vannak vállalkozók, akik vagy eltűnnek fizetés előtt, vagy fizetésképtelenné válnak. Volt olyan alkalom, amikor öt év elteltével kaptuk csak meg az áru ellenértékét. Az ilyen kimaradásokat nehéz pótolni. Éppen ezért igyekszünk olyan bankot választani, ami stabil hátteret biztosít. A korábbi banknál elutasították a folyószámlahitelünket, azonban pont jött egy ajánlat a Raiffeisen Banktól. Az elutasítás után gondolkodás nélkül elfogadtuk. A jól fizető vevők mellett szükség van a banki hitelkeret által nyújtott biztonságra is. Örülök, hogy kölcsönösen megtaláltuk egymást ezzel a pénzintézettel, ahol működik a bizalom és van párbeszéd.

Mivel tölti szabadidejét? Van hobbija?

Szabadidőmben, a Polgárdi házamban zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalatoskodom, szeretek kertészkedni és igyekszem rendszeresen sportolni is. Az időm másik részében pedig, támogatom a helyi fogyatékos gyerekek egyesületét, például gyermeknapon vagy mikuláskor.

Így lepte meg a Raiffeisen Bank a szegedi mestercukrászt:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!